Diari Més

La defensa del tarragoní David Solé, optimista amb la seva absolució

Ahir es va celebrar el judici al jove, detingut a les protestes contra la sentència del procés el 2019

Imatge dels aldarulls a Barcelona després de la sentència del procés, el 16 d'octubre de 2019.

La defensa del tarragoní David Solé, optimista amb la seva absolucióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa de David Solé, el jove tarragoní acusat d’apedregar la policia durant les protestes contra la sentència del procés del 16 d’octubre de 2019, es mostra confiada en la seva absolució després que ahir se celebrés el judici a la sala desena de l’Audiència Provincial de Barcelona. L’acusació demanava cinc anys i mig de presó per a Solé, acusat d’un delicte de desordre públic –18 mesos– i un delicte d’atemptat contra l’autoritat –4 anys– per apedregar una furgoneta policial. Després del judici, l’advocada de la defensa, Anaïs Franquesa, confiava en «una sentència justa i satisfactòria», aconseguint així l’absolució. La lletrada va assegurar que el judici havia «anat molt bé» i que la sentència «no hauria de tardar massa, abans d’un mes l’hauríem de tenir».

David Solé va ser detingut a la capital catalana i va passar prop d’un mes en presó provisional a la Roca del Vallès. Des de llavors ha estat en llibertat provisional durant l’any i mig de procediment. Ahir va arribar el torn pel judici que ha de decidir si és culpable o innocent. Les sensacions a l’entorn del jove són molt positives, sobretot per la manca de proves per part de l’acusació. «Solé és innocent, no hi havia prou proves de càrrec», detallava Anaïs Franquesa. L’advocada del tarragoní va explicar que l’acusació no tenia motius suficients per incriminar Solé. La part acusatòria estava formada per quatre persones: la parella de policies que va detenir el jove a Barcelona, l’instructor de l’atestat i el sergent que assegurava haver vist com David Solé apedregava el vehicle policial. Si més no, el testimoni visual dels fets no podia aportar cap prova gràfica de l’acció i la descripció de l’individu era molt poc detallada. La policia va detectar el llançament d’una pedra per part d’una persona amb una dessuadora fosca i amb lletres blanques a la part de davant, sense afegir més característiques a la descripció. «No et pots fixar només en una peça de roba per acusar una persona i demanar 5 anys i mig de presó», defensava una Franquesa que estava segura que els fets es tractaven d’una «confusió».

A més a més, l’advocada del jove de la ciutat creu que hi ha un altre punt que juga en favor seu. David Solé va ser detingut entre una hora i mitja i dues hores després de l’acció, a uns dos quilòmetres del punt on es va produir. «Ell es trobava en un punt allunyat del lloc dels fets Barcelona», segons Anaïs Franquesa. En tot cas, Solé encara ara els darrers compassos de la seva causa.

tracking