Malson roig-i-negre abans de Nadal

Un cuer crescut goleja al CF Reus gràcies a l’encert de Sergi Guardiola, autor de tres de les dianes del Córdoba

Badia atrapa una centrada molt tova. El porter roig-i-negre no va poder fer res per evitar els cinc gols del conjunt andalús, molt encertat de cara a porteria.

Malson roig-i-negre abans de NadalEl Día de Córdoba

Publicat per

L’any no podia acabar d’una pitjor manera per al CF Reus. En la visita al Córdoba, el cuer de la classificació, va encaixar una golejada que, per moments, va fregar el ridícul. Un conjunt andalús enfonsat a la taula, amb canvi de propietat inclosa, va fer ballar l’equip roig-i-negre que va passar gran part del partit corrent rere la pilota i quedant-se sense idees quan la tenia als peus. Máyor protagonitzava la principal novetat reusenca del matx, sortint com a titular després de prop de dos mesos sense poder jugar a causa d’una lesió muscular.

El conjunt andalús iniciava el partit amb ganes de dominar la pilota, una de les característiques imposades pel nou entrenador, Jorge Romero. Els blanc-i-verds tenien uns bons minuts inicials gràcies a la possessió davant un defensa reusenca que encara no s’havia acabat de situar sobre la gespa. Als set minuts de joc, el Córdoba gaudia de la primera ocasió amb una falta enganxada al vèrtex dret de l’àrea defensada per Edgar Badia. La centrada xut de Jovanovic no trobava rematador i acabava marxant fora. El Reus responia cinc minuts després, amb una falta situada entre el lateral de l’àrea i la línia de fons. Borja posava el cap però la seva rematada era massa defectuosa.

Els roig-i-negres anaven, amb el pas dels minuts, agafant el protagonisme gràcies a poder controlar la pilota. Tot i això, els del Baix Camp es mostraven imprecisos i cometien algunes pèrdues de pilota que permetia al Córdoba crear perill al contracop. Al minut 21’ Galán enviava el primer avís després de creuar tot el camp amb l’esfèrica al peu, però el seu xut marxava a l’esquerra de Badia.

La inspiració de Guardiola

Llavors van arribar els minuts d’inspiració de Sergi Guardiola. Al 24’ Jovanovic enviava una pilota rasa al segona pal on, lliure de marcatge, ja esperava el davanter blanc-i-verd. Entre Campins i Atienza permetien a Guardiola enviar la pilota al fons de la xarxa i obrir el marcador. Al 26’ es reperia, de manera gairebé calcada, el guió del primer gol. Internada de Galán a l’àrea, xut ras i col·locat que aconseguia desviar Badia i, de nou Guardiola lliure de marcatge, aprofitava el rebot per fer el 2-0.

A partir de llavors el Reus va intentar aturar els cops andalusos però no aconseguia imposar el seu estil de possessió per guarir-se. Les errades i impresicions continuaven generant perill ja que el Córdoba ho aprofitava per sortir una vega i una altra a la contra. En atac, els de López Garai no trobaven la tecla i no aconseguien lligar passades que generessin ocasions.

Si semblava que el partit podia canviar a la segona meitat després de la xerrada tècnica, les possibilitats s’esvaïen abans d’arribar a l’hora de partit. Després de la represa el Reus ho havia intentat tenint la pilota per fer-se fort i començar a portar el partit cap al seu terreny. Amb l’experiència negativa dels locals en els darrers partits, en els quals s’havia deixat empatar i, fins i tot, perdre, els roig-i-negres buscaven un gol que portés la por al Nuevo Arcángel.

El premi, però, el trobava el conjunt local. Al minut 49’, Aguza controlava una pilota al vèrtex esquerre de l’àrea després de rebre una bona passada de Galán, que es va convertir en un autèntic malson per Campins. Tot i tenir tres defensors davant seu, Aguza tenia prou temps per enviar un xut enganxat a la base del pal dret de Badia, que no podia evitar que el tercer gol andalús pugés al marcador.

Golejada d’escàndol

El partit donava pistes de com podia acabar. Els del Baix Camp començaven a rondar l’àrea rival però regalaven massa espais en la zona de mitjos i en defensa. Al minut 54’ Olmo evitava el quart dels locals llençant-se al terra per desviar un xut de Guardiola. Dos minuts després. Vítor enviava una passada en profunditat molt bona per a Lekic, que es plantava davant de Kieszek. El seu xut, més potent que col·locat, el desviava el porter local. I, al 75’, nova mostra de llums apagades al Reus. Yoda s’emportava la pilota a l’extrem esquerre però, en plantar-se el vèrtex de la petita, no sabia què fer amb l’esfèrica i la defensa blanc-i-verda aconseguia evitar el perill.

El CF Reus començava a generar ocasions ofensives però era incapaç de convertir els minuts de pilota en camp rival en ocasions clares i perilloses. El Córdoba, en canvi, es mostrava molt més ambiciós i encertat, portant perill una vegada i una altra al contracop. Al minut 78’, Campins perdia una pilota a la frontal de l’àrea petita, Aguza creuava tot el camp amb l’esfèrica al peu, aprofitant els espais regalats pels roig-i-negres, fins a plantar-se a la zona de perill. Pilota filtrada per a Sergi Guardiola que encarava a Olmo i, amb la calma d’un autèntic golejador, enviava una rosca enganxada al pal, lluny de l’abast d’Edgar Badia, per signar el seu hattrick i el quart gol del Córdoba.

Amb més intenció que encert, els del Baix Camp buscaven una diana que no arribava mai. Olmo recollia una pilota al punt de penal i la cedia per un Máyor que enviava un xut massa desviat. El Córdoba no en tenia prou i continuava assetjant l’àrea de Badia. A falta de deu minuts per acabar el matx, Galán enviava una pilota al pal i, a cinc per concloure l’enfrontament, Aguza tancava un partit horrible dels roig-i-negres amb una gran canonada enganzada a l’escaire, impossible per a un Badia molt superat.