El meta Roberto Santamaría es planteja abandonar el CF Reus

Va arribar per competir amb Edgar Badia a la porteria, però sempre ha viscut a l’ombra del barceloní i reclama més minuts

Roberto Santamaría, durant un entrenament d'aquesta temporada amb el CF Reus.

El meta Roberto Santamaría es planteja abandonar el CF ReusCF Reus

Roberto Santamaría vol abandonar el CF Reus. El porter de l’entitat de la capital del Baix Camp no està disposat a ser el suplent d’Edgar Badia fins a finals de temporada i, per aquest mateix motiu, ha pres la decisió d’abandonar el club. Una altra cosa és que finalment pugui deixar el CF Reus, ja que la seva marxa es podria produir per diversos factors, alguns dels quals no depenen d’ell. De moment, no han sortit a la llum equips que vulguin fer-se amb els seus serveis, però amb el seu currículum no li faltaran núvies.

Santamaria va arribar per intentar lluitar-li el lloc a Edgar Badia, però ha vist que aconseguir un lloc a l’onze li és més complicat del que havia previst. Cada vegada que Edgar està disponible, juga. I, per aquest motiu, l’exporter del Mallorca entén que no està ara mateix en condicions de disputar un lloc al que ara mateix és el porter titular del conjunt reusenc.

Santamaría ha estat titular pràcticament en tots els equips en els quals ha militat. El navarrès es va formar a les categories inferiors de l’Osasuna, amb el qual va jugar a Segona Divisió B, amb el filial, entre el 2004 i el 2006.

Amb 20 anys, va arribar a formar part del primer equip de l’Osasuna, però no hi va disputar cap minut. Després, va passar a Las Palmas, on en la primera temporada, la 2006-07, no va jugar cap minut. En la següent, va disputar un total de setze enfrontaments i, en la 2008-09, la campanya de la seva explosió, va jugar 39 partits, quan tenia 23 anys.

La següent temporada va marxar al Málaga, on va tornar a estar inèdit, però el va contractar el Girona de cara ala 2010-11. Un total de 33 enfrontaments en la primera temporada, per 21 en la segona a l’entitat gironina, uns números que li van valer per fitxar per la Ponferradina, on va ser el porter titular durant dues temporades. 31 partits en la primera i 37 en la segona, sempre a la Segona Divisió A.

Torna a Osasuna

L’Osasuna, el club de la seva infància, es va tornar a fixar en ell i, a la temporada 2014-15, li va oferir l’alternativa, a la categoria de plata. Hi va jugar 21 partits, la meitat dels que estaven en joc. Però tampoc va convèncer i la Ponferradina li va tornar a oferir l’alternativa. 33 duels amb els castellans, i descens a Segona Divisió B. La següent temporada, la 2016-17, 24 partits disputats amb el Mallorca, i un nou descens a la categoria de bronze. Els reusencs van aprofitar que s’havia quedat sense equip i van fitxar-lo.

Són tres duels els que ha jugat Santamaría amb el Reus aquesta temporada. Dos de Lliga i un de Copa del Rei. En el campionat lliguer, el meta va ser titular en la victòria dels seus contra el Numancia (1-0) en la quarta jornada, i també va jugar en la cinquena jornada contra el Lorca, a camp contrari partit que va acabar amb empat a un gol.

A més, va disputar el duel de Copa del Rei contra l’Sporting de Gijón, que va acabar amb victòria asturiana (0-1).