Júlia Suárez guanya el campionat nacional i és seleccionada per la copa del món

L'atleta del CA Tarragona va assolir la segona millor marca de la història amb un temps de 47'38''

Júlia Suárez amb les dues medalles després del campionat.

Júlia Suárez guanya el campionat nacional i és seleccionada per la copa del mónCA Tarragona

L'atleta del Club d'Atletisme de Tarragona Júlia Suárez va triomfar al Campionat d'Espanya de marxa en ruta que ha tingut lloc aquest cap de setmana a Lepe. Suárez va ser convocada per la Federació Catalana d'Atletisme per competir en aquest torneig en la categoria Sub 20, tot i que ella és sub 18 de primer any.

La de Riera de Gaià va vèncer la prova de deu quilòmetres amb un temps de 47 minuts i 38 segons, una marca que significava la segona millor de tota la història en aquest torneig, només superada per Mari Cruz Díaz que va fer un temps de 46 minuts i 9 segons en 1986. Amb aquest gran resultat, Júlia Suárez podrà participar en la Copa del Món de marxa en ruta per equips que tindrà lloc a Omán, Turquia, el pròxim mes de març.

A més, la selecció catalana sub20 femenina formada per Júlia Suárez (CA Tarragona), Erika Duro (Cornellà At.), Helena Lacambra (CA Nou Barris), Noa Rodríguez (Aldahra Lleida) i Griselda Serret (Atletismo Alcorcón) van ser segones amb un total de 18 punts. Suárez acumula podis aquest 2022, també va triomfar al Vendrell al Campionat de Catalunya.