Els dos equips van guanyar els seus duels i els de Berni Álvarez van quedar tercers mentre que els de Jesús Muñiz van aconseguir la segona posició

El CBT va visitar la pista de l'Olivar en un partit marcat per les baixes en el conjunt local.

El CBT i el CB Salou s'enfrontaran a l'Hospitalet i el Girona B en la primera fase d'ascensCBT

Publicat per

Els pronòstics es van complir i el triple empat entre els tres primers classificats del Grup C1 de la Lliga EBA es va mantenir després que els tres equips en disputa guanyessin els seus respectius partits.

El Castelldefels va quedar en primera posició, seguit pel CB Salou i el CBT en tercer lloc. D'aquesta manera, el CB Salou va guanyar el factor camp i s'enfrontarà contra el Bàsquet Girona B a casa. El CBT ho tindrà més complicat i, com a millor tercer, s'enfrontarà a l'Hospitalet a la seva pista. Un equip que només ha perdut dos duels durant la lliga regular, ambdós en el tram final on ja estaven classificats. Els de Berni Álvarez han evitat enfrontar-se al temible Barça, però hauran de disputar a domicili un partit transcendental per les aspiracions a pujar de categoria.

Tots dos equips de la demarcació jugaran els seus duels el 24 d'abril. Uns partits que seran a vida o mort, qui guanyi passarà a la següent ronda i mantindrà les aspiracions a ascendir a LEB Plata. Qui perdi veurà com la seva temporada arriba a la fi i haurà de disputar de nou la Lliga EBA l'any vinent.

El CB Salou no va fallar a casa el passat dissabte contra el CB Valls i es va emportar el derbi per 84-62. Els de Jesús Muñiz eren els únics que es jugaven alguna cosa sobre la pista. El CB Valls ja no tenia cap opció a classificar-se i, en el darrer partit d'Oriol Pozo a la banqueta de l'entitat vallenca, els salouencs no el van deixar agafar la iniciativa en cap moment. Els vallencs arribaven molt limitats a causa de les molèsties físiques i lesions que han arrossegat tota la lliga, i amb el partit de dissabte, van signar l'últim d'aquesta temporada.

El CB Salou va dominar el partit des de l'inici, amb un primer temps on es van posar fins a deu punts de diferència en l'electrònic. El segon quart va ser el de l'ensurt pels locals, el Valls va reaccionar i, fins i tot, va empatar el partit posant el 32-32, però els de Jesús Muñiz es van reactivar i van esclafar els vallencs en un demolidor tercer quart que va acabar 70-42. En l'últim quart tots dos equips van abaixar el ritme i el partit va arribar al seu final amb victòria local per 84 a 62. El jugador més destacat del partit va ser Artur Alaminos amb 20 punts, tres rebots i tres assistències, seguit d'Òscar Ngomo i Xavier Costa.

El partit del CBT va tenir menys transcendència de cara al resultat final. El partit va ser una absoluta pallissa del CBT contra l'Olivar de Saragossa per 56-117, uns números que són molt estranys de veure en aquesta categoria. La realitat era que el partit estava marcat per les baixes del conjunt local, els aragonesos només comptaven amb tres jugadors del primer equip i Berni Álvarez va decidir donar descans i fer rotació entre els seus jugadors. La victòria del CB Salou i del Castelldefels va certificar la tercera posició dels tarragonins, però els de Berni Álvarez avancen de fase com a millor tercer.

El bàsquet tornarà a les pistes el 24 d'abril en la primera fase del play-off d'ascens. El CBT visitarà el camp de l'Hospitalet i el Salou rebrà el Girona.