Xoc de realitat a Sabadell (2-0)

Els grana tornen a perdre a domicili en un partit on es veu superat en eficàcia i es compliquen encara més l'objectiu d'entrar al 'play-off'

Joan Oriol intentant aturar una jugada del Sabadell.

Xoc de realitat a Sabadell (2-0)Sabadell

A domicili no hi ha manera. Els grana tornen a perdre lluny del Nou Estadi en un partit contra un rival directe i es compliquen les opcions d'entrar al play-off. El Sabadell va tenir prou amb dos gols per guanyar un partit que es va disputar amb igualtat fins a la segona meitat on, amb dues còmodes ocasions, va signar la victòria contra uns grana que van tornar a fallar ocasions ben clares.

Raúl Agné va voler que l'esperit ofensiu del Nàstic contra el San Fernando es mantingués contra el Sabadell i per aquest motiu va repetir l'onze amb l'excepció de l'entrada de Pablo Fernández en comptes de Becerra. Volien ofensivitat i així va ser, almenys en els primers minuts del partit. Els grana pressionaven a un Sabadell que poc a poc, com una serp, constrenyia el joc dels grana. Els primers minuts d'igualtat, amb ocasions tímides a banda i banda, es van transformar en domini local i la defensa del Nàstic fent-se valer. Amb poques passades, el Sabadell es plantava a l'àrea grana, però sigui per errades individuals o per topar amb el mur grana, no acabaven d'elaborar ocasions molt clares. De fet, les primeres més perilloses van ser del Nàstic.

En un contraatac, Nil Jiménez va centrar una pilota a l'àrea i Romera, com és habitual, estava allà per rematar-la. Tot i que el davanter andalús no destaca per la seva enveradura, va aconseguir guanyar al defensor i rematar una pilota que va acabar estavellant-se al travesser. La jugada no acabava i Pablo Fernández va xutar quan la pilota estava morta, però el porter del Sabadell va estar atent i va desbaratar la jugada.

Del possible 0-1, la següent jugada la va aprofitar el conjunt local per intentar marcar l'1-0. Aarón Rey es va plantar de cara amb Manu García, però el porter tarragoní va mantenir la sang freda i va desviar la pilota amb el peu. Un minut de bogeria que reflectia sobre manera l'esperit del partit, els dos equips es jugaven l'entrada al play-off i van fer tot el possible per aconseguir el seu premi. Amb aquesta doble ocasió, el Nàstic va agafar el timó del partit i va controlar la pilota a camp contrari. Tot i això, el temps no va donar per molt més i la primera meitat va acabar sense gols.

L'inici de la segona meitat va començar amb la mateixa intensitat del final de la primera, però l'aparent igualtat al marcador es va trencar ben aviat. Al cinc minuts del segon temps el Sabadell va assestar el primer cop al Nàstic. Xavi Boniquet va controlar una pilota per la banda dreta i, còmodament, aconsegueix centrar al punt de penal. Malgrat que hi havia tres defensors a la zona, Jacobo va rematar a plaer, tot sol, i Manu García, tot i que es va estirar, no va poder aturar el remat. Els grana van rebre el gol com un cop de puny, però, malgrat l'impacte, es van saber reconstruir i van sortir per l'empat. Primer la va tenir Robert Simón per banda dreta. El badaloní es va endinsar sense trobar cap defensor fins a arribar a dins de l'àrea rival, tenia dues opcions, rematar o centrar, però per dubtar entre totes dues l'ocasió va acabar refusada per un defensor. Minuts després, Nil Jiménez va rematar una pilota amb poca potència, però la trajectòria es va enverinar i Bernad va enviar el xut a córner. D'aquest servei de cantonada va arribar la següent ocasió clara dels grana. Ribelles va pentinar la centrada i la pilota va caure als peus de Dani Romera, que era tot sol a l'àrea petita rival, però el remat a boca de canó va marxar als núvols. Quan el Nàstic es centrava a l'atac, el Sabadell ho va aprofitar per marcar el segon amb un contraatac de manual. Tres jugadors del Sabadell contra els dos centrals del Nàstic, Quintanilla es va reunir al centre amb Trilles i Jacobo va veure com Aarón Rey era el que es quedava desmarcat. Tot sol davant el porter, el davanter local va creuar la pilota i va batre a Manu García. Aquest segon cop del Sabadell sí que el va sentir l'equip, que es va veure que en el moment més ofensiu es quedava totalment estabornit.

Agné va intentar fer reaccionar l'equip amb un doble canvi amb l'entrada d'Edgar, que tronava al que va ser el seu estadi l'any passat i Bonilla, per aprofitar al màxim les oportunitats a pilota aturada, però la reacció va arribar tard.

Els grana van intentar generar perill, però la realitat és que les ocasions més clares del partit ja les havien fet. Els tímids atacs podrien haver costat car als grana perquè el Sabadell va acabar tenint més d'una ocasió claríssima per marcar un o dos gols més. Tot i que el partit va acabar estirant-se cinc minuts, el Nàstic no va saber ni marcar el gol de l'honor.

El Nàstic va tornar a caure a domicili una vegada més i amb aquesta derrota el camí cap al play-off s'enfosqueix encara més després de perdre contra un rival directe. Aquest va ser un xoc de realitat que obliga el Nàstic a guanyar a casa i esperar les punxades dels rivals.