Marta Galimany guanya el bronze en el XIX Campionat Iberoamericano

L'atleta vallenca va aconseguir una marca de 1h13'23'' en la modalitat de Mitja Marató

Marta Galimany acompanyada del també premiat Jorge Blanco.

Marta Galimany guanya el bronze en el XIX Campionat IberoamericanoEfe

Marta Galimany va sumar un nou triomf aquest 2022 el darrer diumenge a La Núcia. L'atleta vallenca va aconseguir la medalla de bronze en la modalitat de Mitja Marató en el Campionat Iberoamericano d'atletisme.

El torneig, que se celebra cada dos anys, és una de les màximes competicions per a seleccions i va reunir a més de 500 atletes representants de 24 països llatins. Galimany va ser seleccionada per representar Espanya en aquesta competició i els seus esforços van ser recompensats amb una medalla de bronze.

La vallenca va lluitar contra atletes d'alt nivell, entre elles, Florencia Borelli, plusmarquista d'Argentina en mitja marató i marató completa, qui va ser la gran guanyadora amb una marca de 1h11'59''. Galimany va competir fins al final i va pujar al tercer calaix amb una marca d'1h13'23'', a deu segons de la segona classificada, l'atleta argentina Daiana Ocampo.

La medalla de Galimany es va sumar al caseller espanyol i va ajudar la selecció per ser la primera classificada de tot el campionat amb un total de 14 medalles d'or, 8 de plata i 8 de bronze