El CBT lluita i il·lusiona (77-84)

Ousmane Ndour i Sisco Moreno van comandar l'equip forçant una pròrroga decisiva i guanyar el Socuéllamos

El CBT lluita i il·lusiona (74-84)

El CBT lluita i il·lusiona (74-84)Cedida

El CBT de Berni Álvarez van començar la fase d'ascens amb bon peu. Els blaus van aconseguir una victòria il·lusionant per 77-84 en un partit en el qual els tarragonins van fer tota una classe de resiliència. Els cebetistes van saber gestionar el partit tot i que el Socuéllamos va aconseguir posar-se a més de deu punts per al final, però el CBT va mostrar el seu orgull per forçar la pròrroga i donar un cop sobre la taula.

El conjunt tarragoní va començar el partit decidit. Berni Álvarez assegurava que arribaven sense pressió i aquesta calma va ser diferencial en el primer quart. Malgrat que el Socuéllamos va ser qui estrenés l'electrònic, el CBT va respondre al moment. David Fernández, el director d'orquestra sobre la pintura, va capgirar el marcador amb un triple. Els blaus es van tancar bé en defensa i Marc Buscail i Ousmane NDour es van ocupar de finalitzar dues bones jugades trenades per posar un parcial de set punts. El tècnic del Socuéllamos va estar obligat a moure banqueta perquè els tarragonins se'ls van cruspir. En un tres i no res, el quintet que presentava l'equip manxec estava totalment canviat. Adrià Duch va ampliar el parcial a nou i el conjunt rival només va poder aturar aquesta dinàmica amb un tir lliure. El Socuéllamos es mostrava insegur i els cebetistes ho van aprofitar amb uns triples de Sisco Moreno i Alex Doche. A falta de dos minuts per al final del primer quart, Dani Tugores va tornar a trepitjar la pista. Després de tota la temporada fora per una greu lesió, el balear va tornar a comandar l'equip i va sortir amb la frescor del primer dia. Ell mateix va triangular una jugada amb JJ Miguel i Alex Doche per mantenir l'avantatge i tancar el primer període 10-15.

A l'inici del segon període, Guixens va ampliar l'avantatge a set de diferència. El partit semblava en un punt còmode, però les coses van començar a fallar. Els atacs del CBT no entraven i perdonaven moltes oportunitats per rematar el Socuéllamos. El conjunt de Ciudad Real, poc a poc, es destensava i va començar a retallar punts amb tirs segurs sota la cistella. L'entrada de Buscail era suficient per mantenir l'avantatge en el marcador, però la realitat és que el CBT estava concedint massa oportunitats. Els manxecs dominaven el rebot amb un Placide Nakidjim imperial sota la cistella. De l'avantatge inicial de set punts, el Socuéllamos es va arribar a posar a un punt de distància mentre que el CBT estava perdent fluïdesa en les seves accions ofensives i també manca d'encert en els tirs exteriors. Sisco Moreno era l'únic amb el canell calent i, de tres, posava una mica de tranquil·litat, però dos triples consecutius del Socuéllamos van desequilibrar el duel i, fins i tot, van tenir l'opció de remuntar abans del descans, però el partit va marxar 27-29.

En el tercer quart va venir l'inici de la defallida tarragonina. Nakidjim, amo i senyor del partit, remuntava el partit amb contundència. El Socuéllamos va aconseguir un parcial de sis punts per deixar el CBT estabornit. En aquell moment, Sisco Moreno va tornar a aparèixer per connectar el seu equip des de la línia de tres després de quatre minuts sense anotar.

La lluita continuava, però aquesta vegada era el Socuéllamos qui portava la iniciativa. Dani Tugores va tornar a sortir a la pista i la primera que va tenir la va transformar en una jugada de 2+1. La seva presència va animar a l'equip. Des de la banqueta, el balear es convertia en el segon entrenador i, sobre la pintura, va liderar l'equip per retallar distàncies i marxar a l'últim quart dos punts per sota (46-44).

El Socuéllamos va començar amb domini l'últim quart. Berguedà des de la línia de tres, Kutta comandant i Nakidjim sota la cistella van posar el conjunt local a nou punts de distància. Tocava remar i Adrià Duch es va posar mans a l'obra per encistellar dos triples consecutius i tornar a ficar el conjunt tarragoní en el partit. Els manxecs mai arribaven a matar el CBT, però van tenir una nova oportunitat per emportar-se el partit. Una falta antiesportiva i una tècnica concedides per l'àrbitre van provocar que el Socuéllamos posés deu punts de marge quan només quedaven quatre minuts. Tocava fer l'èpica de nou i els tarragonins ho van aconseguir. Primer, Duch va anotar un triple i després va despertar 'Hurricane' Ndour. El jove de Senegal va completar un alley-oop amb David Fernández i, tot seguit, va aconseguir prendre-li la pilota a un contrincant per anotar 4 punts en escassos segons. De 10 punts el CBT es va posar a tres i, Fernández, de tir lliure, va empatar el partit. El Socuéllamos no volia arribar a la pròrroga, però els cebetistes van saber defensar el marcador i aconseguir cinc minuts extra.

En el temps afegit, el CBT va mostrar el seu caràcter de lluitador. Després de tota una temporada a contracorrent, els de Berni Álvarez van saber tornar a aixecar-se i van dominar la pròrroga. Tots aquells rebots que no trobaven durant el partit, els van aconseguir ara i Duch i Ndour estaven molt encertant provocant als rivals la pèrdua de la seva possessió. Ndour va enlairar-se i, de la mà de l'anotació de Sisco Moreno, van posar el CBT a set punts de distància. El Socuéllamos no va saber gestionar la situació i va acabar dessagnant-se perdent els seus millors jugadors per acumulació de faltes personals.

Com no podia ser d'altra manera, Tugores va segellar el partit des del tir lliure i el CBT va començar la fase d'ascens amb una victòria il·lusionant. El següent partit serà aquest divendres a les 13.00 hores contra el LBC Cocinas.