Vòlei platja

Reñé-Jiménez i Puri-Garrido brillen a la sorra de l'Arrabassada

La platja es va omplir de banyistes i espectadors per a la prova del Campionat de Catalunya

Óscar Jiménez bloquejant el remat de Lucas Barreda amb Sergi Reñé (taronja) i Manu Nieto (verd) seguint la jugada.

Reñé-Jiménez i Puri-Garrido brillen a la sorra de l'ArrabassadaGerard Martí

La platja de l'Arrabassada de Tarragona es va convertir ahir en l'epicentre del vòlei platja català amb la quarta prova del Campionat de Catalunya-Vichy Catalan Volei Tour. La meteorologia va acompanyar i el calor estiuenc va omplir la platja tarragonina de banyistes i també les graderies per presenciar les victòries de Sergi Reñé i Óscar Jiménez a la final masculina i de Kadri Puri i Julia Garrido a la femenina.

A la competició també va participar el jugador del CV Sant Pere i Sant Pau, Elio Carrodeguas. Aquest, acompanyat d'Héctor Gallardo, es va quedar sense arribar a la gran final després de caure durant el matí als quarts de final contra la parella guanyadora: Sergi Reñé i Óscar Jiménez. Els dos van portar el millor nivell del vòlei platja i van guanyar amb contundència amb doble 21-16, tot i que Jiménez va patir una lesió al genoll a l'inici del segon set.

Reñé, MVP masculí del torneig, va dominar la parella Lucas Barreda i Manu Nieto gairebé ell sol. El jugador de 2,02 metres s'encarregava de fer quasi tota la feina amb grans bloquejos a una mà i rematades amb potència. Tot i que Barreda-Nieto van aconseguir retallar distàncies fins a situar el 16-14, poc van poder fer per evitar que Reñé enllestís el 21-16 final. A l'inici del segon set, Barreda-Nieto van agafar la iniciativa, però amb el marcador 4-6 el joc es va aturar. Óscar Jiménez va notar molèsties al genoll i, per uns instants, semblava que no podia continuar. Després d'esgotar el temps, Jiménez va decidir continuar coix i amb poca mobilitat, però va ser suficient. Sergi Reñé es va posar l'equip a l'esquena i es va encarregar de remuntar el segon set. Amb tot, el punt final, com no podia ser d'una altra manera, el va fer Jiménez amb un remat amb tanta potència que gairebé va enfonsar la pilota a la sorra.

La final femenina va aixecar expectació. Laura García i Elia Carpena, dues jugadores amb gran experiència en el món del vòlei platja, s'estrenaven a una final del Campionat de Catalunya contra Julia Garrido i Kadri Puri. La jugadora d'Estònia va revalidar una victòria a Tarragona que ja va aconseguir l'any passat i també va obtenir l'MVP femení. El duel va estar igualat, les dues parelles s'intercanviaven parcials a favor seu, però Puri-Garrido sempre mantenien l'avantatge en el marcador. Els remats creuats de Garrido i les bones recepcions de Puri van ser la fórmula guanyadora per enllestir el primer set per 18-21. El segon va repetir el mateix guió, però Puri- Garrido el van trencar més aviat per certificar el 15-21 final.

L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, amb la seva filla i el president del CV Sant Pere i Sant Pau, Alfonso Periáñez, van ser els encarregats de donar els premis als guanyadors d'una prova que cada any omple d'esport l'Arrabassada.

Julia Garrido rematant la pilota sota l'atenta mirada de la seva companya, Kadri Puri.

Reñé-Jiménez i Puri-Garrido brillen a la sorra de l'ArrabassadaFederació Catalana de Voleibol