El Nàstic deixa brots verds en la primera setmana de pretemporada

Malgrat caure contra l'Andorra, l'equip va mostrar signes de fer un salt qualitatiu respecte el darrer curs

Unai Dufur va ser un dels més destacats del partit contra l'Andorra del dissabte.

El Nàstic deixa brots verds en la primera setmana de pretemporadaNàstic/Joan Baseda

Després de 15 dies del retorn als entrenaments, el Nàstic de Dani Vidal va tancar dissabte la primera setmana de provatures amb una derrota contra l'Andorra per 1-2. Els errors de César Pirot i de Nacho González en els darrers cinc minuts van regalar el trofeu Ciutat de Tarragona als d'Eder Sarabia. Amb tot, el Nàstic va mostrar brots verds en un duel poc intens que va servir com una carta de presentació de les noves cares davant l'afició.

El tècnic tarragoní va apostar per provar dos onzes diferents a la primera i la segona part. Vidal va assenyalar que «la meva intenció era que l'equip traslladés els conceptes que hem treballat en aquests quinze dies a la gespa, i ho hem aconseguit amb un rival difícil com l'Andorra». En el partit, es van veure trets identitaris, com l'alta intensitat a l'hora de controlar els primers quinze minuts de cada meitat, i una intenció clara de ser un equip més vertical i centrar els atacs en els extrems.

El jugador més destacat dels primers 45 minuts va ser Unai Dufur. El central navarrès es va presentar davant l'afició grana com un defensa ràpid i reactiu. L'Andorra va posar en problemes a Tirlea, però Dufur va estar atentper cobrir al seu company quan li guanyaven l'esquena. També va tenir errors. En una acció, va calcular malament una centrada de l'Andorra i Iván Gil va aprofitar per encarar Dani Parra tot sol. Malgrat això, Dufur no va donar la jugada per acabada i va saber rectificar per treure la pilota de sota els pals i evitar el primer gol del partit. Trigueros, la seva parella a l'eix de la defensa, també es va mostrar sòlid i amb criteri amb l'esfèric. En més d'una ocasió es va veure com els seus companys el buscaven quan s'havia de reiniciar una jugada contra

un Andorra tancat en defensa. Sense Gorka Santamaría, que es recupera d'una sobrecàrrega, l'atac va estar format per Pablo Fernández i Marc Álvarez. El primer va seguir en la seva línia: imperial a l'hora de baixar pilotes i contundent en la lluita contra la defensa rival. Álvarez va ser el jugador més actiu, però va estar poc encertat en la definició.

A la segona meitat només es va mantenir Dani Parra qui, en absència d'Alberto Varo, va jugar gran part dels minuts i es va mostrar millorat i segur. Jaume Jardí, l'últim fitxatge grana, es va estrenar amb gol després d'aprofitar d'una errada del porter rival. Com és normal, també va ser el que menys minuts va tenir, però es va mostrar efectiu quan va tenir la pilota. David Concha va ser el jugador més destacat del segon temps: molt atrevit per l'esquerra i amb detalls de qualitat a l'hora d'encarar i superar als rivals.

Encara queden quatre setmanes per començar la lliga, temps suficient per deixar créixer les bones sensacions. La següent aturada al Nou Estadi Costa Daurada serà aquest dissabte contra el Real Zaragoza.