El Nàstic vol tractar les desconnexions «amb naturalitat i no crear fantasmes»

De nou, tres minuts d'incertesa van tacar el rendiment d'un equip que va saber respondre

Els jugadors del Nàstic preparant-se per defensar una jugada a pilota aturada.

El Nàstic vol tractar les desconnexions «amb naturalitat i no crear fantasmes»Gerard Martí

«Esperem que no torni a passar. La setmana passada ho vam parlar, però això és futbol. Tractarem el tema amb naturalitat i sense crear fantasmes que no existeixen». Aquestes van ser les paraules del tècnic del Nàstic, Dani Vidal, per definir la desconnexió de tres minuts que va tirar per terra l'avantatge que va aconseguir l'equip al primer temps i que va acabar amb empat a dos.

La reiteració és el que fa més mal, perquè es va repetir el mateix guió que en el partit contra el Fuenlabrada. Llavors, però, el partit va acabar amb derrota. La Real Sociedad B va demostrar perquè està cada any a la part alta de la classificació. A la represa, van sortir més forts i van exigir la màxima atenció d'una línia defensiva grana que encara estava adaptant-se al nou ritme. No van trigar gaire en aconseguir trobar un forat perquè, en un minut, en una centrada lateral, Azkune es va avançar als centrals del Nàstic per rematar al primer pal.

El gol va acabar d'instaurar els nervis a la formació grana que, a poc a poc, s'asfixiava amb la pressió visitant. Una errada en la distribució de la pilota de Gorostidi va iniciar, tres minuts després, la jugada de l'1-2. Aquesta també va començar amb una caiguda d'Andy Escudero que l'àrbitre va decidir no xiular, però el Sanse va fer un pas endavant i va buscar l'atac pel centre. Allà es trobava Eder García totalment sol. Gorostidi va anar a cobrir la banda dreta, desarmada sense Andy, i Borja Martínez tampoc va mantenir la posició. García, amb una genialitat, va marcar l'1-2.

El Nàstic va fer el més difícil, avançar-se en el marcador contra un dels equips menys golejats de la categoria i també invicte, però es va malbaratar. El Nàstic continua mostrant solidesa defensiva, però ha mostrat la feblesa de ser vulnerable quan el rival aconsegueix penetrar el mur grana. Això va resultar amb, segons Vidal, «una patacada important» contra el Fuenlabrada i amb un empat que, de moment, no ha tret el lideratge als grana.

Debilitats i virtuts

El partit va ser un exemple de les debilitats de l'equip, però també va servir per reforçar les virtuts. Els dos gols del Nàstic van arribar pels punts forts de l'equip. Per una banda, Escudero va aprofitar una errada rival provocada per la pressió de l'equip a la sortida de pilota rival. D'altra banda, l'empat de Pablo Trigueros va arribar de nou amb la jugada Sant Magí i ja són tres gols aquesta temporada generats per jugades d'estratègia.

A més, l'equip també va saber aixecar-se. L'entrada de Mario Rodríguez i el suport de l'afició va revitalitzar l'equip tant en estat anímic com en joc i va tenir l'opció del 3-2, però el remat de Trigueros a boca de canó va topar amb l'únic defensor que tapava la porteria. El Nàstic inicia una setmana complicada amb tres desplaçaments exigents en una setmana. El primer, diumenge contra el Deportivo.