El CBT cau a la pista del Cartagena en l'estrena de Jorge Serna (78-62)

Els cebetistes es van arribar a posar a tres punts a l'últim quart, però el poc encert tarragoní i els triples locals van obrir un forat a l'electrònic

El CBT cau a la pista del Cartagena en l'estrena de Jorge Serna (78-62)Cartagena

Publicat per

L'Ibersol CBT no ha pogut fer bona la dita d'entrenador nou, victòria segura, tot i una gran primera part que ha posat contra les cordes l'Odilo Cartagena, segon classificat de la categoria, i una segona part en què quan els locals han agafat la iniciativa al marcador en cap moment han tirat la tovallola, com demostra que a 5 minuts pel final estaven a només tres punts dels locals. Un parcial al tercer quart i un altre a l'últim han concentrat, en molt poc temps, bona part del desavantatge final al marcador. La diferència d'encert en els triples ha tornat a estar un factor determinant. Mentre l'Odilo Cartagena s'apropava al 40% d'encert amb un 16/41 (bona part d'ells aconseguits en moments importants del partit), els tarragonins es quedaven amb un 4/20, en la línia dels mals percentatges d'aquesta temporada en aquesta categoria estadística.

A nivell individual, pels visitants han destacat Ousmane N'Dour, amb 18 punts en 21 minuts i 70% d'encert), Jacob Boonyasith (13 punts, tot i que a la segona part s'ha diluït) i la nota positiva de Marc Buscail (9 punts i bons percentatges en 20 minuts de joc). Per als locals, jugadors com Blat (17 punts), Jiménez (15), Beraza (13) i Jordà (9) han evidenciat la qualitat d'una plantilla que permet als cartaginesos seguir al segon lloc de la classificació amb 8 victòries i 1 derrota, només per darrere del Benicarló.

L'entrenador de l'Ibersol CBT, Jorge Serna, que debutava avui, ha assegurat que «ens emportem bones sensacions, perquè l'equip ha lluitat, ho ha donat tot fins al final, i no ha estat suficient perquè el Cartagena és un gran equip i ho ha demostrat: per encert en els triples, per rotació llarga, per capacitat atlètica...». Segons Serna, «l'equip ha demostrat orgull a la segona part quan el partit se'ns posava costa amunt». El nou entrenador del CBT destaca «la primera part, en què hem estat molt bé». Serna considera que «hem d'estar els 40 minuts com al primer quart, aquest ha de ser el nostre objectiu, avui ens ha faltat una mica d'energia i rotació per aconseguir-ho, però els jugadors estan treballant i ho donen tot, la lliga és una marató i no hem de pensar en la motxilla de derrotes que arrosseguem sinó en el següent partit».

L'Ibersol CBT ha entrat al partit com un tro, dominant el primer quart de principi a final. El nou entrenador blau havia promès energia i efectivament els tarragonins sorprenien l'Odilo Cartagena amb aquesta divisa des de bon començament. Però no només amb aquesta: l'encert dels blaus durant tot el primer quart tant en llançaments de dos punts com des del triple, la gran assignatura pendent aquesta temporada, donaven al CBT la iniciativa al marcador durant aquests 10 primers minuts, als que s'arribava amb un 9 a 16 favorable als visitants. Nota a peu de pàgina: el retorn de la millor versió de Jacob Boonyasith, amb 9 punts i 4/5 en llançaments de camp en aquests primers 10 minuts.

El partit seguia pel mateix camí al començament del segon període, amb un CBT que era capaç d'assolir ja els 10 punts al seu favor amb un 12-22. Amb 16-25 al marcador i a falta de 4 minuts per acabar el quart, el matx quedava aturat per un problema de salut d'un aficionat del Cartagena. Després d'una aturada de 20 minuts, el partit es reprenia amb dos triples consecutius dels locals que eixugaven la diferència dels tarragonins fins al 22-25, que obligava al temps mort de Jorge Serna. Els tarragonins tornaven a la pista amb l'objectiu de recuperar la dinàmica dels primers 15 minuts de partit i semblaven aconseguir-ho amb un triple de Marc Buscail i dos tirs lliures de Boonyasith que tornaven a posar-los 8 punts per davant a falta de dos minuts (22-30). La resposta local arribava gràcies al domini en el rebot ofensiu (una sagnia per als blaus en aquesta fase) i la inspiració de Gerard Blat, que segellava la primera part amb un triple de 8 metres que posava un 30-32 al marcador, massa curt per als tarragonins, però que marxaven al vestidor amb la sensació que la utopia era possible.

Un alley-hoop completat per Asier amb esmaixada empatava el partit a 32 al primer minut de la segona part i els cartaginesos no deixaven passar ni 15 segons per posar-se per davant per primera vegada, després d'una pilota perduda que habilitava una safata de Blat. Un inesperat triple de Kody eixamplava la diferència a 5 punts i confirmava la presència ja sobre la pista dels fantasmes del tercer quart, que aquesta temporada han malbaratat la bona feina dels tarragonins en diverses ocasions. Però el CBT aguantava el tipus gràcies a l'ofici de Chazelas i Alaminos (42-40 al minut 7 i temps mort demanat per l'entrenador local). A la represa, un parcial de 10-0 amb dos triples posaven un 52-40 que feia sang a les files blaves. El quart es tancava amb un 54-40 que si no deixava el partit vist per a sentència si molt decantat a favor del Cartagena.

Un 0-6 de sortida a favor dels tarragonins feia concebre esperances. Després d'un tiple de Jordà, 5 punts consecutius d'Ousmane N'Dour i una cistella en contraatac de Boonyasith posaven l'Ibersol CBT a només 4 punts (57-53 a sis minuts pel final). N'Dour al pal baix posava els visitants a només tres punts (59-56), una distància que fins i tot s'hauria pogut reduir si els blaus, que estaven fent una gran defensa, haguessin aprofitat els dos atacs posteriors. Els errors en cistelles fàcils dels tarragonins i la qualitat dels jugadors locals -amb tres nous triples- han tornat a obrir forat per al Cartagena (66-56 a falta de tres minuts). Amb el partit ja resolt, els locals han pogut eixamplar la distància fins als enganyosos 16 punts del 78-62 final, excessius tenint en compte el desenvolupament del partit.