Bàsquet

El CBT no pot guanyar en el debut de Jorge Serna a casa (69-78)

Els blaus van caure a l'últim quart contra l'encert del Santfeliuenc

David Fernández durant un partit del CBTCBT

L'Ibersol CBT no ha pogut aconseguir la primera victòria de la temporada al Serrallo en el debut de Jorge Serna a casa. Els tarragonins han tornat a deixar escapar el triomf a l'últim quart, al que han arribat a opcions d'aconseguir la victòria, però la poca fluïdesa ofensiva en els darrers minuts i l'encert del Santfeliuenc a l'hora de trobar els seus millors homes en els minuts clau ha condemnat als locals.

Jorge Serna ha destacat que «hem fet un pas més en motivació i en intensitat, però només amb això no és suficient». Serna ha assenyalat «alguns errors de concentració a l'hora de vigilar els seus tiradors més encertats» i «les cistelles fàcils que hem permès» com a aspectes a millorar. Serna ha dit que està «content amb la progressió dels jugadors" i ha assegurat que «hem de continuar treballant, ser forts, especialment a casa, i les victòries arribaran».

Els tarragonins començaven el partit amb dos triples de Jacob Boonyasith, una excel·lent notícia en dos sentits: el llançament de tres punts, que està sent aquesta temporada una de les grans assignatures pendents, i la necessitat de tenir a l'escorta nord-americà en la seva millor versió. La igualtat ha estat la tònica del primer parcial, amb els dos equips intentant imposar el seu pla de partit. El Sanfeliuenc ha pogut agafar un petit avantatge de 10-14 que el factor Ousmane ha neutralitzat. El senegalès ha entrat en joc al minut 5 (Jorge Serna li ha donat un vot de confiança al 5 inicial a Marc Buscail, després del seu bon partit de la setmana passada) i ha canviat la dinàmica del partit amb la seva intensitat, traduïda en rebots ofensius, recuperacions i anotació (8 punts en aquests 5 minuts). Al final del període: 23-21 a favor dels del Serrallo.

Les imprecisions han dominat l'arrencada del segon quart. Pilotes perdudes i percentatges de tir a la baixa han mantingut la igualtat, amb els blaus gestionant avantatges que no passaven dels tres punts. Un triple de Dani Tugores i un tir exterior de David Fernández obrien una petita escletxa de 5 punts al minut 7 (34-29), però el Sanfeliuenc ho tornava a equilibrar en dos minuts (34-33) obligant a Jorge Serna a demanar temps mort a falta d'un minut per a la mitja part. Una nova pilota perduda dels blaus (una sagnia de 13 a la mitja part) habilitava als visitants per posar-se per davant gràcies a un llançament exterior de Llorens, amb un 34-36 que ja seria definitiu després que el CBT malbaratés la seva última possessió.

El tercer quart començava amb un triple obert dels visitants després d'una bona circulació de pilota, un 1x1 al pal baix ben resolt per Taiwo: 36-44 en només dos minuts. Mal presagi per començar el període fatídic per al CBT aquesta temporada. Després del preceptiu temps mort, més pèrdues i errors dels blaus, incapaços de trobar la fórmula per vèncer els seus fantasmes en aquesta fase de partit. Dues cistelles a la contra de Buscail i N'Dour aixecaven els bioritmes en un moment en què la diferència per al Santfeliuenc s'havia enfilat als 10 punts. Amb 42-47 a falta de quatre minuts, els locals semblaven haver salvat la primera pilota de partit. David Fernández ho confirmava amb un triple i Ferran Torres tirava d'ofici al pal baix per posar els blaus a només 2 punts (49-51, a dos minuts per al final de quart). Alaminos tornava a encertar des dels tres punts i, a falta d'un minut, Chazelas i el mateix Alaminos desaprofitaven un triple i una safata per completar la remuntada. El Santfeliuenc agafava 5 punts, però una espectacular cistella de Tugores des de camp propi a l'últim segon del quart ho deixava tot obert: 55-57 a falta de 10 minuts.

Una penetració i un triple de Jacob Boonyasith a començaments de l'últim quart permetien seguir somiant amb la victòria (60-61 al minut 3) i tapaven algunes dificultats en la circulació de pilota dels locals en atac estàtic. Una rèmora que continuava provocant errors en el tir i el control de la pilota (24 al final del partit). No obstant això, els blaus encara eren vius gràcies a la dinàmica de sang, suor i llàgrimes en defensa, però amb l'anotació estancada en 60 punts. Això fins al minut 7, en què un triple de Nil Bria, el millor del seu equip en aquesta fase de partit, tornava a obrir un forat ja important a falta de només tres minuts: 60-68. Amb un CBT a l'UCI, dos tripes de David Fernández donaven oxigen: 66-70 a falta d'un minut i mig. Però un nou llançament de tres punts de Nil Bria semblava ser l'estocada definitiva per als locals. Després del minut demanat per Jorge Serna, Tugores retallava amb dos tirs lliures, però una cistella al límit de la possessió de Codinachs tornava a evidenciar l'ofici del Santfeliuenc, que amb 68-75 i possessió de pilota a falta de 35 segons tenien la victòria a tocar. Els locals ja no ha tornat a inquietar el Santfeliuenc, que s'ha emportat la victòria per 69-78.