Cursa

Juan Heredia guanya la cursa 'The Longest Night 2024'

El corredor va assolir 24 voltes al circuit de la Masia de Castelló

Jordi Heredia (el segon per l’esquerra) després de completar la cursa.

Juan Heredia (el segon per l’esquerra) després de completar la cursa.Jordi Santacana

Juan Heredia Bermúdez es va proclamar campió el darrer cap de setmana de la quarta edició de la cursa de resistència The Longest Night. Aquesta es va disputar en un circuit de 6,7 quilòmetres i un desnivell positiu de 240 metres a la Masia de Castelló, a les muntanyes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

En aquesta competició el guanyador és l’últim corredor que queda en peu i completa una volta sencera al circuit. El participant de l’Espluga de Francolí va ser el guanyador completant 24 voltes al circuit, el que significa que va córrer un total de 160,8 quilòmetres i uns 6.300 metres de desnivell positiu acumulats. Aquesta distància la va recórrer en 24 hores, des de les 21 h del divendres 24 de maig, que és quan va començar la cursa, fins a les 21 h del dissabte 25 de maig, el que significa que va passar tot un dia corrent en el circuit circular.

Jacinto González va ser el seu competidor i es va quedar a les 23 voltes completades. Norbert Llobera va tancar el podi a les 22 voltes.

El recorregut va ser exigent, els competidors disposaven d’una hora com a màxim per completar cada volta. Dels 95 participants d’arreu d’Espanya, 55 només van completar 6 voltes, el que representa una marató, i, quan es va fer de nit, a la volta 10, només quedaven 31 participants.

La primera classificada femenina, Cristina Aymerich Ribas, del Vendrell, va completar 15 voltes, 100 km i 3.750 md+. Així van iniciar la volta 16a un total de 10 participants masculins i a partir d’aquí, a la volta 17, 18 i 19 van caure 2 participants per volta. Llavors, a la volta 21 va finalitzar Mohamed Jaadi, de Vila-seca; a la 22, essent tercer, en Norbert Llobera, d’Albesa; i a la volta 23, en Jacinto González Bermúdez, que va quedar segon.

L’organització de la competició va destacar el caràcter solidari de la cursa, perquè es van aplegar 550 kg de menjar per al Banc dels Aliments.