Diari Més

Crónica Castellera

El juliol també comença amb gamma extra

Castellers de Vilafranca i Minyons de Terrassa provaran el 2de9fm

Pilar de vuit amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca.

El juliol també comença amb gamma extraCastellers de Vilafranca

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Amb una setmana justa per assaborir els primers gamma extra de la temporada que va fer la Colla Vella per la diada de Sant Joan, aquest dissabte i diumenge dues colles més volen seguir el camí de la colla vallenca. Són els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa que tenen dues actuacions de prestigi: la Diada del Pla de la Seu a Tarragona i la Festa Major de Terrassa, respectivament. Tot i que podria semblar una situació habitual (gamma extra a les tres actuacions) estem davant d'una excepcionalitat perquè només els anys 2015 i 2018 es va produir. Cal repetir una vegada més que ni les previsions més optimistes segurament imaginaven un inici de temporada com aquest tenint en compte que fa escassament un any les colles intentaven trobar la normalitat postpandèmia.

Dissabte a la tarda, la Catedral de Tarragona serà l'escenari de la diada del Pla de la Seu, ja consolidada i amb tres colles amb ganes d'aportar novetats als seus respectius cursos. Els Xiquets de Tarragona han de recuperar el temps perdut i assolir un 5 de 8 que fa una setmana va quedar en intent desmuntat. Estan treballant també els castells de nou, però la tendresa en els pisos superiors deixaran aquests possibles intents per a més endavant.

Els Castellers de Vilafranca són ambiciosos per definició i els castells per Sant Joan de la Vella els han esperonat per portar a plaça també dos castells de gamma extra: 2 de 9 i pilar de 8 amb folre i manilles. L'any passat, a principis de juliol, ja van descarregar aquest pilar a Tarragona d'una manera tan eficaç que es va convertir en l'embrió del pilar de 9 que carregaven per primera vegada en la història quatre mesos després per Tots Sants. Els Castellers de Sants, un cop consolidats els castells bàsics de vuit, podrien assaltar el 2 de 8 amb folre, tot i que viuen una situació similar als Xiquets de Tarragona i també estan treballant els castells de nou que podrien estar a punt immediatament.

L'altre focus d'atenció del cap de setmana estarà situat diumenge al migdia a Terrassa on estan de festa major i els Minyons locals intentaran el 2 de 9 amb folre i manilles, que acompanyarien del 3 i el 4 de 9 amb folre. Han treballat també el 9 de 8, que podria tenir també la seva oportunitat. Els Moixiganguers d'Igualada amb un possible intent de 3 de 9 amb folre (seria el seu primer intent de la temporada) i els Castellers de Terrassa amb castells de gamma alta de set, completaran l'actuació.

tracking