Diari Més

Manilles per partida doble a Tarragona i Terrassa

Els Xiquets de Tarragona completen el seu primer 5de8 al Pla de la Seu

El 5de8 dels Xiquets de Tarragona al Pla de la Seu.

Manilles per partida doble a Tarragona i TerrassaXIQUETSTGN

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Seny i rauxa es van barrejar a les dues diades més importants del cap de setmana casteller: Pla de la Seu i Festa Major de Terrassa. Rauxa la mostrada pels Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa, que van estrenar la seva gamma extra, i els Xiquets de Tarragona, que van descarregar el seu primer 5 de 8 de l'any. Seny perquè els Verds van decidir aparcar un possible intent de 2 de 9 emmanillat o perquè els Castellers de Sants i els Moixiganguers d'Igualada no van voler arriscar amb castells de nou. La majoria de colles estan mostrant molta ambició en aquest inici de temporada i la feina és per als caps de colla que han d'anar marcant les fites al calendari més enllà del que demana la pròpia gent de la colla. Toca posar els peus a terra perquè s'ha sentit a les places aquell càntic després d'alguns castells que diu «... un pis més». Ara cal trobar l'equilibri entre ambició i paciència.

El pilar de 8 i el 2 de 9 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa, respectivament, van ser els dos castells estrella del cap de setmana. El primer a Tarragona, al Pla de la Seu, en un exercici de capacitat de patiment dels Verds, que van descarregar també els dos castells bàsics de 9 i el 4 de 8 amb l'agulla. El segon, a Terrassa, per Festa Major, gràcies a uns malves que han recuperat la il·lusió d'altres temporades i es podrien plantejar reptes més grans en forma de castell de 10 per Sant Fèlix, entre d'altres. Els Minyons van descarregar també el 3 i el 4 de 9 amb folre.

El cap de setmana va deixar també especialment contents als Xiquets de Tarragona, que no volien deixar passar l'oportunitat de provar el 5 de 8, que per Sant Joan havia quedat en intent desmuntat. Davant la Catedral el van descarregar per primera vegada aquesta temporada en un pas de gegant que els pot obrir la porta als castells de nou durant les pròximes setmanes. Van aprofitar la diada per seguir rodant també el 3 i el 4 de 8.

Després de les estrenes de gamma extra de la Vella, els Verds i els Minyons els darrers dies, el cap de setmana vinent no es preveuen castells d'aquest nivell, però servirà perquè altres colles ensenyin cartes de cara a les pròximes diades. Que ningú descarti més castells de nou i salts endavant de colles de vuit que volen també ser protagonistes del calendari casteller.

tracking