Diari Més

Concurs 2024

Vilafranca lidera el Concurs de Castells a la fi de la primera ronda

La Vella de Valls planta el 4 de 9 net i se situa en segona posició, seguits de la Joves amb el pilar de 8

Un membre de Vilafranca celebrant el 3 de 10 en primera ronda del Concurs de Castells.

Un membre de Vilafranca celebrant el 3 de 10 en primera ronda del Concurs de Castells.ACN

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Els Castellers de Vilafranca prenen la davantera al XXIX Concurs de Castells de Tarragona un cop completada la primera ronda. Els verds han plantat el 3 de 10 amb folre i manilles amb seguretat. Una de les tres colles favorites a endur-se el títol aquest diumenge ha alçat el gran castell amb còmoditat, una solidesa que ha hagut de treballar de valent a l’hora de descarregar especialment al pis de quarts. Un cop completada la primera fita, els vilafranquins ho han celebrat entre alguns crits de part de la resta de la TAP. En segona posició se situa la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que ha defensat el complicat 4 de 9 sense folre, conegut com a ‘castell total’. El tercer lloc és per la Joves, que ha descarregat el pilar de 8 emmanillat.

La Vella ha alçat el 4 de 9 net quan es completava la primera hora de celebració del concrus. Ho han fet en un escrupulós silenci de les gairebé 15.000 persones que omplen la TAP aquest diumenge, el qual s’ha trencat amb un sonor aplaudiment quan l’enxaneta ha arribat al capdamunt. Els rosats han fet gala d’una de les seves millors cartes amb les quals aspiren a lluitar pel títol de guanyadors aquest diumenge.

Per la seva part, la Colla Joves Xiquets de Valls -la tercera gran aspirant al títol- ha sorprès iniciant la seva actuació amb el pilar de 8 sense folre. Un espadat que ha estat a punt de trencar-se quan l’enxaneta el coronava, però que els vermells han defensat amb dents i ungles fins aconseguir salvar amb una sonora ovació de tota la plaça. 

Pel que fa a la Jove de Tarragona, ha jugat el 2 de 9 emmanillat per iniciar la seva actuació. Els liles, amb una gran àmplia pinya, ha hagut de superar fortes tremolors en el moment de descarregar. Al seu torn, els Moixiganguers d’Igualada han obert amb un còmode 3 de 9 amb folre. Una construcció que també han descarregat els Capgrossos de Mataró.

Prèviament, en ronda conjunta, puntualment a les 10h, totes les colles han descarregat les seves apostes. Xiquets de Reus, Marrecs de Salt i Xiquets de Tarragona han completat el 5 de 8, mentre els Nens del Vendrell i els Castellers de Barcelona han lluït el 7 de 8. Al seu torn, els Castellers de Sants han descarregat el 2 de 8 amb folre.

tracking