Diari Més

Espanyolitzar els alumnes catalans

President de Noves Generacions de Tarragona

Creado:

Actualizado:

Vist amb la perspectiva que ens dóna el temps, aquella polèmica frase del llavors Ministre d’Educació, José Ignacio Wert, cobra sentit i es converteix en una necessitat imperant en una Catalunya que ha fet de la manipulació històrica i l’adoctrinament a les aules la seva arma ideològica per acabar amb el sentiment nacional dels alumnes catalans.

El què durant anys fou un secret a veus és avui una realitat innegable i també un paradigma educatiu arreu d’Europa. Fomentar l’odi i el menyspreu a la teva nació des de les aules és una maquinària perversa de nacionalistes excloents, d’odi i tenint en compte la situació actual del moviment independentista, de frustració.

El reputat historiador i hispanista britànic, sir John Elliott, va ser contundent: «Els joves catalans aprenen una història falsa». Fa unes poques setmanes sortia a la llum també un estudi elaborat per un sindicat de l’ensenyament on detectaven fins a 35 exemples d’adoctrinament ideològic presents als llibres de text que s’estudien a Catalunya. Els mateixos autors de l’estudi concloïen: «Aquests continguts propicien que es generi aversió cap a tot lo espanyol, així com el rebuig a compartir un projecte futur comú».

En molts dels llibres comparats es pot veure com es prioritza el terme «Estat espanyol» sobre el terme «Espanya» (exactament igual que a la majoria de mitjans de comunicació catalans), citen el català com l’única llengua pròpia de Catalunya o critiquen la tasca del Tribunal Constitucional. No contents amb això, i tornant al que deia l’hispanista John Elliott, presenten la història com un constant enfrontament entre Espanya i Catalunya, on Espanya sempre actua coartant la llibertat, les tradicions, els costums i la llengua catalana.

Veient per tant, la manipulació i l’adoctrinament que existeix a les aules catalanes, potser va sent hora d’espanyolitzar als alumnes catalans: ensenyar a valorar i estimar les institucions, entitats, normatives, símbols i valors compartits. Ensenyar a estimar el seu país, exactament igual que es fa a qualsevol altre país. No podem falsejar la història per traure rèdits polítics futurs. A l’escola s’ha d’ensenyar coneixement i també valors i no crec que l’odi a la teva Nació sigui un valor positiu per a les generacions futures.

tracking