Diari Més

Tribuna

Un «Hola» amable a Espanya

Diputat PP per Tarragona al Congrés

Creado:

Actualizado:

El procés independentista que hem viscut a Catalunya des de l’any 2012 i amb especial intensitat en la legislatura autonòmica 2015-2017 s’ha construït sobre un seguit d’arguments nocius per a la convivència. El concepte Espanyistán, inventat pels ideòlegs del procés per justificar el trencament dels vincles que ens uneixen a la resta d’Espanya, no existeix més enllà del terreny retòric, com ara les reiterades declaracions d’independència fake.

El nostre marc de convivència, Espanya, es mereix un Hola amable i amistós que m’agradaria explicar.

Perquè dic «Hola» a Espanya? Primer perquè com a col·lectiu que s’identifica amb un territori, Espanya, som molt millors del que ens valorem a nosaltres mateixos. De fet som el país del món on més diferència hi ha entre la valoració pròpia i la valoració que fan els visitants d’altres països.

Dic «Hola» a Espanya perquè ja fa vint-i-sis anys (26!) que som, gràcies a la Organización Nacional de Transplantes i al paper destacat de moltes institucions catalanes, líders mundials en trasplantaments.

Dic «Hola» a Espanya perquè l’any passat vam rebre 82 milions de turistes internacionals que marxen amb valoracions molt bones del nostre país en tots els aspectes, com ara infraestructures, seguretat i qualitat de servei.

Dic «Hola» a Espanya perquè l’Associació Internacional del Transport Aeri (IATA) ens ha escollit com a centre operatiu mundial.

Dic «Hola» a Espanya perquè tres de cada cinc vols al món ho fan gràcies a tecnologia espanyola.

Dic «Hola» a Espanya perquè l’Organització Internacional del Turisme ens ha escollit com a segona destinació turística mundial, rere França i superant als Estats Units.

Dic «Hola» a Espanya perquè l’Assemblea General de Nacions Unides, mitjançant votació secreta dels seus 193 estats membres, va aprovar l’entrada del nostre país al Consell de Drets Humans de l’ONU; perquè som el país europeu més complidor amb les sentències del Tribunal Europeu dels Drets Humans.

Dic «Hola» a Espanya perquè em sumo al crit de Nacions Unides de reconèixer-nos com a nació referent en el context polític internacional.

Espanya és, sense dubte, un dels millors països del món. És clar que hem de seguir millorant tots junts. Hem de recuperar i potenciar la nostra autoestima col·lectiva; hem de desmuntar les mentides, la propaganda i les fake news que ens ataquen. Podem començar dient: «Hola Espanya!»

tracking