Diari Més

Tribuna

La sedera, oportunisme polític o necessitat real

Regidor de Medi Ambient i Ocupació de l’Ara Reus

Creado:

Actualizado:

Des de fa uns mesos, la Sedera torna a estar en boca de molts ciutadans de Reus. Però per entendre aquest fet cal retrocedir fins a l’any 2009-10, on un grup veïnal es va unir per fer front al mal govern que aleshores liderava l’exalcalde Lluís Miquel Pérez. La nul·la transparència, la manca de participació ciutadana en matèria de desenvolupament de ciutat i l’excés d’inversions desmesurades van fer que Reus superés l’endeutament de més de 400 Milions d’Euros.

L’oposició i disconformitat mostrada pel moviment veïnal “Salvem La Sedera” envers l’especulació immobiliària que pretenia una requalificació urbanística de màxims en edificabilitat i sostre (pisos de 50 metres quadrats i torres de 12 pisos d’alçada) que volien construir-se a l’àrea de la Sedera, van ser part detonant de la liquidació del govern del tripartit. D’aquest moviment neix el nostre partit polític municipalista Ara Reus, assolint 2 regidors a les municipals del 2011.

L’oportunisme polític de la CUP els ha portat a presentar una proposta per al proper Ple Municipal per tractar el tema de La Sedera. De fet pretenen crear un nou moviment amb l’únic objectiu que l’Ajuntament de Reus expropiï una propietat privada sense cap justificació legal que podria incórrer en delicte. En matèria econòmica la inversió per la compra dels terrenys supera els 2 milions d’euros i per a més inri no s’han dignat a exposar quins són els projectes a desenvolupar, viabilitat, estudis corresponents ni els costos directes i indirectes que aquests tindrien. Tot flors i violes en el seu món idíl·lic.

La CUP està camuflant les seves vergonyes polítiques (resultat agònic del passat 21-D) amb aquest nou moviment que no sembla respondre a una necessitat dels veïns, sinó a la desesperació de captar vots confonent als veïns, manipulant la informació.

Els veïns sempre hem sabut que en el solar de La Sedera, algun projecte tard o d’hora arribaria. El que tenim molt clar, no com la CUP, és que faci el que es faci haurà de complir clarament amb el POUM, les Lleis i reglaments d’urbanisme que estiguin en vigor i els condicionants que l’Ajuntament requereixi; entre ells, imprescindiblement, els estudis necessaris de Mobilitat, impacte medi ambiental, integració paisatgística, social i econòmic.

Des d’Ara Reus defensem i apostem perquè els veïns de la zona de la Sedera tinguin el deure i l’obligació de participar en la configuració del nostre entorn urbanístic mitjançant mecanisme reals i criteris objectius de participació ciutadana de la forma més adequada, sospesant les necessitats de la nostra Ciutat.

Ara bé, preguntem-nos per què la CUP pretén justificar la seva moció sota l’excusa d’un procés participatiu realitzat a poc més de 100 persones sense que consti el rigor d’aquesta, ni el rigor dels projectes ni la seva metodologia o el seu abast real. O per què en la seva proposta exposen literalment que “L’Ajuntament de Reus accedeixi als terrenys de La Sedera?

Només hi ha una conclusió i a mi em preocupa. I és que la CUP està actuant de la mateixa manera que ho va fer l’exalcalde Pérez 10 anys enrere. Fixeu-vos en el paral·lelisme de la narració dels fets i veure com tots dos projectes – el del Pérez i els de la CUP – van en la mateixa direcció atès que en ambdós casos hi ha l’especulació Inmobiliaria i l’expropiació dels terrenys.

Des d’Ara Reus posem a la disposició dels veïns les eines que siguin precises per determinar els interessos, la destinació i les necessitats que puguin derivar-se de la Sedera creant si cal una taula de treball en la qual conflueixin els veïns, les associacions de veïns implicades, els tècnics de l’Ajuntament i els altres representants interessats.

tracking