Diari Més

Creado:

Actualizado:

No els hi parlaré de gastronomia, no en tinc ni idea, de fet a mi uns ous ferrats ben fets ja em fan feliç.

Em referiré al corrent d’opinió que ja tenim massa turistes, sobretot a la ciutat de Barcelona i que la convivència es fa insuportable.

La ciutat de Barcelona té aproximadament 16.000 habitants/km², però aquesta xifra es desborda i augmenta cada any amb l’arribada de turistes, sent els creuers els més incisius. Es podria reduir aquest impacte de percepció negatiu si gestionéssim millor la distribució en el territori català.

Aquest increment que any rere any es va produint posa a prova tots els serveis que ha de facilitar una ciutat al turista que la visita. D’aquí es deriva l’ampliació de la terminal de creuers, línies de metro, ampliacions en l’aeroport del Prat, etc. Però cal preguntar-se el següent: Què se’n fa de les dades de participació del Consell de Turisme i Ciutat, són vinculants?

El Pla Estratègic de Turisme 2020, per definir el full de ruta pels anys vinents, té objectius i partida pressupostària en funció d’un calendari?

Creació de l’Observatori del Turisme a Barcelona: Ciutat i Regió, com està la seva aplicació?

Eines necessàries per gestionar el sector econòmic del Turisme, sens dubte, però també seria convenient posar al dia les eines següents: Creuers, potenciar els ports de Tarragona i Palamós amb les rutes de Costa Brava, Costa Daurada, Delta de l’Ebre, Priorat i Ruta del Cister; Aeroports: potenciar els de Reus, Lleida i Girona; Ferrocarrils: AVE, millora de la línia a València i llançadora de Perafort a Port Aventura. Rodalies, millora de totes les comunicacions catalanes; Carreteres: millora de tota la xarxa de carreteres a Catalunya ( Estat, Generalitat, Diputacions, Locals) amb tots els camins turístics retolats adequadament; CAT, acabar els Centres d’Acollida Turística, importantíssim: els Ibers, Romans, Medieval, Romànic, Modernisme, Cava, Vi, Tèxtil, Castellers, etc; Reforçar el Turisme Familiar, l’esportiu, el món Cultural de Béns Materials i Immaterials, sobretot els atorgats per la UNESCO; Potenciar els Municipis Turístics amb el distintiu de municipi sostenible 17ODS, aprovat per l’ONU en el 2015.

S’ha d’incorporar en els municipis el valor de la Resilència Urbana, per tal d’estar preparats per donar un bon funcionament dels serveis municipals davant de les situacions de crisis.

És necessari potenciar les escoles de turisme, art, gastronomia, hostaleria, idiomes, etc. La Formació Professional hi té molt a aportar.

El turista el que recordarà del seu viatge són uns «moments», perquè hem de procurar que siguin de qualitat i bon tracta.

Aquest és el millor «menú turístic» que li podem oferir.

El Turisme és la millor font d’ingressos de Catalunya, fem-ho bé.

Així ho veig.

tracking