Diari Més

Creado:

Actualizado:

El comerç de proximitat de Reus, el de tota la vida, fa un important pas endavant. Aquesta setmana es posa en funcionament un servei de repartiment a domicili dins de l’ambiciós programa Reus Compra Responsable que impulsa una plataforma que s’autodefineix com a aliança de ciutat. Reus necessita sumar i no dividir. Ho necessita per fer front als reptes provocats per la pandèmia, però també pels que venen de lluny i pels que vindran en el futur. Reus Compra Responsable és un front comú que està obert a altres incorporacions, però que de moment suma un important i significatiu gruix d’entitats i institucions. En formen part el Comerç Solidari, la Unió de Botiguers, El Tomb, el Pol Cooperatiu de Reus, la Fundació Formació i Treball, l’Agència Reus Promoció i l’IMFE Mas Carandell. És una suma de voluntats privades i públiqúes que ha rebut una important subvenció de la Generalitat. El servei de repartiment a domicili és només la punta de l’iceberg d’un programa més ambiciós i necessari per impulsar el comerç i el consum responsables. De moment, a partir d’ara veurem vehicles elèctrics distribuint per la ciutat comandes fetes als nostres comerços de proximitat. És una nova oportunitat per apostar pel comerç de proximitat que juga un paper clau en el subministrament de productes i serveis als ciutadans i a les ciutadanes però també en el manteniment de la vida als carrers i places de la ciutat de Reus. Però a banda d’aquest servei de distribució que encara farà més competitives les nostres botigues, el programa també preveu fer campanyes ciutadanes per conscienciar de la necessitat de donar-nos un model comercial humà i sostenible. Reus era, és i serà una ciutat comercial, però ara tenim l’oportunitat i l’obligació de ser responsable. Ens hem d’adaptar als nous hàbits dels consumidors? Sí. I ho estem fent. Ens hem d’adaptar a les necessitats dels ciutadans? També. I ho farem. En aquest cas, l’ordre dels factors si altera el producte final. Primer som ciutadans i després consumidors. Els científics ens alerten de la urgència de frenar i revertir la contaminació mundial. Els experts reclamen un canvi dràstic en els sistemes productius i de mobilitat. Ens hi va la nostra vida i dels nostres fills i néts. El comerç de proximitat té ara l’ocasió de pujar al tren, en aquest cas seran també vehicles elèctrics, per contribuir a aquesta transformació.

Només cal adherir-se al servei de Reus Compra Responsable i oferir als clients més atrafegats la comoditat de rebre els productes a casa.

El comerç de proximitat de Reus continua sent un dels senyals d’identitat de la ciutat i és responsabilitat compartida mantenir-ho. L’aliança de ciutat necessita la implicació dels reusencs i de les reusenques. Ara ens ho porten a casa. No tenim excusa.

tracking