Diari Més

Creado:

Actualizado:

Al ministre d'assumptes exteriors d'Uganda, Jeje Odongo, no li agraden les dones que manen, i per això passa davant de la presidenta de la Comissió Europea com si fos un arbre o una cadira. El polític africà no li dona la mà ni vol saludar una dona en un acte, sense recordar que ell va sortir de dins d'una d'elles. I aquí no passa res. Charles Michel i Macrón li donen la mà com si estiguessin de canyes amb un senyor que probablement protestaria o qualificaria de racista un polític europeu o americà que passés d'ell en un acte protocol·lari.

L'any passat, el senyor Erdogan, un turc molt maco, democràtic i gens torturador, va voler seure a deu metres de la presidenta, com si la presència femenina el molestés. Així que, mentre els dos dirigents seien al costat de les banderes, la Von der Leyen va quedar relegada a un sofà. Ara us diré el que jo faria. Els de bona família i que heu estat educats com cal, deixeu de llegir en aquest precís moment. Jo al senyor Jeje Odongo l'enviaria a prendre pel cul. Però, ah, sorpresa! Els dos polítics li donen la mà com si res hagués passat. Amb Erdogan tampoc es va veure cap gest, ningú li va exigir al bigotis turc que demanés disculpes. Llavors se'm crea un dubte: aquí qui és més masclista, Odongo o el parell que fan veure que no ha passat res? Veredicte: Tots tres.

Segon acte: La Paola Shietekat, mexicana que treballava a l'organització del mundial del 2022, va ser violada a Qatar. Quan ho va denunciar, les autoritats van considerar que la delinqüent era ella i el seu advocat li va aconsellar que es casés amb el seu violador. La pena que li demanen a la dona agredida son set anys de presó i 100 fuetades de càstig. Sí, sí, per ser violada. Aquesta és la merda de món on vivim.

tracking