Diari Més

Opinió

Creado:

Actualizado:

L’Òscar Ramírez Dolcet és un italià. Aquest periodista, editor i gestor cultural ha nascut a Reus, té arrels familiars a la Febró, però els italians i la gent del Camp de Tarragona, valgui la redundància, naixem i vivim on volem. I l’Òscar, a més d’escollir ser italià, ha volgut viure, treballar i aportar a Altafulla, la vila més italiana de totes les poblacions italianes, o romanes, que es fan i desfan al Camp.

La seva editorial, La Banya, l’agència de comunicació Avanti i l’associació cultural que presideix, Etcètera, estan plantades a la terra fèrtil altafullenca i ell edita Altafulles.cat, primera revista cultural i social independent d’Altafulla. Mai amb contingut polític, un mèrit en una vila tan polititzada i polaritzada com l’Altafulla dels darrers anys.

L’Òscar ha fet d’Altafulla la seva illa cultural, connectant amb un esperit molt propi i històric de la vila, i ha escrit o coescrit diversos llibres que porten Altafulla al títol i al text. Però l’illa que titula un dels seus darrers llibres, Tot el temps és una illa, no és una metàfora, o sí, sinó una illa real d’Itàlia. No en diré el nom sense permís de l’autor.

Amb l’Òscar i el Pere Tàpias vam coescriure fa 20 anys un llibre de restaurants de la Costa Daurada, el seu primer llibre. De llibres, cultura i de tot el que vulgueu en parlarem, de la mà del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, demà a Els 4 Panxos de Torredembarra, a les 7 del vespre. Potser fins i tot ens dirà el nom de la seva illa. No Altafulla sinó l’altra.

tracking