Diari Més

Fiesta

Els set pecats porten la disbauxa a Reus per trencar amb la monotonia

El Ball del Carnestoltes i els Set Pecats i la inauguració d'una mostra fotogràfica al Palau Bofarull deixen pas al Dijous Gras

El ball ja s'ha convertit en tradició tot i haver-se creat el 2016.

Els set pecats porten la disbauxa a Reus per trencar amb la monotoniaGerard Martí

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Quan el capvespre ja havia sumit Reus en la foscor, els set pecats capitals van aprofitar per sortir del seu amagatall. La ira, la luxúria, la mandra, l'avarícia, l'enveja, la gola, la supèrbia. Una darrere l'altra van anar sortint del seu cau, al Campanaret. Unes figures vestides amb una gamma de rojos vibrants van recórrer els carrers del centre. No era una processó solemne, sinó l'hora de dansar, grimpar i fer tronar el nucli. Volien invocar el Rei Carnestoltes.

Objectiu aconseguit: avui trepitjarà la ciutat. El Ball del Carnestoltes i els Set Pecats va donar ahir, oficiosament, el tret de sortida al Carnaval reusenc. «Arriba la disbauxa per trencar amb la monotonia quotidiana», explicava Jordi Cisa, president de la Germandat dels Set Pecats Capitals, organitzadora de l'acte. Des del 2016 que s'efectua aquest particular ritual, un element sorgit amb la voluntat de «complementar la programació i donar elements de qualitat», en paraules de Cisa.

«Quan algú ja parla de la tradició del Ball del Carnestoltes i els Set Pecats és que hem posat el llistó ben alt», valora. Van haver de plantejar la iniciativa des de zero: no hi havia precedents històrics ni documentació existent. Però ha vingut a Reus per quedar-se. La ciutat ja ha començat a perdre el cap. Els set pecats capitals veuran recompensats els esforços. Si bé van ser els grans protagonistes, els set senyors de la guerra no van ser els únics que van presentar-se durant l'avantsala del Dijous Gras. La sala d'exposicions del Palau Bofarull va inaugurar ahir la XVIII Mostra Fotogràfica del Carnaval de Reus, una retrospectiva de les darreres dues dècades de la festivitat de la disfressa, la rauxa i la xerinola.

L'exposició es podrà visitar fins al 25 de febrer, de dimarts a dissabte, en horari d'11 a 13 hores i de 17 a 20 h., si bé dissabte 18 romandrà tancada al públic. Sota el lema A Carnestoltes, bones voltes, la Germandat dels Set Pecats Capitals també organitza la mostra fotogràfica. Al cap i a la fi, potser sí que era l'única protagonista del dia. Els pecats no només han vingut a Reus per fer el mal: també volen assegurar-se que la memòria perduri eternament.

tracking