Diari Més

Política

La canongina Lucía López serà la nova delegada del Govern de la Generalitat

Per altra banda, el reusenc Andreu Martín és l’aposta del PSC per convertir-se en subdelegat del Govern Espanyol

A l’esquerra, Lucía López, nova delegada del Govern de la Generalitat. A la dreta, Andreu Martín, futurible nou subdelegat del Govern Espanyol.G.M

Publicado por
Tarragona

Creado:

Actualizado:

La canongina Lucía López Cerdán serà la nova delegada del Govern de la Generalitat a Tarragona. Segons ha pogut saber Diari Més, López agafarà el relleu d’Àngel Xifré al capdavant de la delegació del govern. El seu nomenament es produirà demà.

López era fins ara primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la Canonja, responsable de les àrees de seguretat ciutadana i protecció civil, comunicació social i indústria i turisme. Nascuda a Tarragona el 1990, és graduada en Turisme per la URV i tècnica superior d’agències de viatge. Ha estat regidora de l’Ajuntament de la Canonja des de 2013 i és militant socialista des de l’any 2011. 

Abans, ja havia format part de les Joventuts Socialistes de Catalunya, des del 2008. Dins del partit ha ocupat càrrecs com secretària de Joventut de l’executiva de l’agrupació local de La Canonja, secretària d’Igualtat de les comarques tarragonines així com consellera nacional entre el 2017 i el 2018, entre altres.

L’objectiu dels socialistes era que el càrrec de la delegació territorial fos ocupat per una dona. Finalment, serà López la que liderarà la delegació del govern i agafarà el relleu del republicà Àngel Xifré Arroyo. S’espera que en els pròxims dies es formalitzi el traspàs.

La subdelegació, per a Andreu Martín

Andreu Martín pren força com a futurible Subdelegat del Govern Espanyol a la demarcació en substitució de Santiago Castellà, que deixarà el càrrec per a convertir-se en president de l’Autoritat Portuària. Segons ha pogut saber Diari Més, el PSC del Camp de Tarragona ha proposat Martín com a relleu de Castellà. El reusenc és, actualment, diputat al Congrés i el primer secretari de l’agrupació local del PSC a Reus.

El càrrec de Subdelegat només pot ser ocupat per persones amb el nivell més alt de funcionariat, com és el cas de Martín. De fet, el seu nom fa setmanes que es troba a sobre de la taula. «Tinc constància que es va pensar en el meu perfil perquè compleixo amb els requisits», declara el reusenc.

En una primera trobada fa setmanes, la Federació del PSC al Camp de Tarragona va posar sobre la taula diversos noms i perfils de persones que podrien assumir càrrecs. Entre aquests noms, ja es trobava Andreu Martín. Ara bé, actualment és diputat electe i, per tant, abandonar el Congrés per assumir un nou càrrec «hauria d’estar molt ben justificat», expressa.

Malgrat que encara no hi ha una confirmació oficial, Martín subratlla que «em faria molta il·lusió assumir el càrrec». «Encara no tinc cap confirmació oficial, però evidentment ho entomaria amb responsabilitat i il·lusió, de la mateixa manera que si fos una altra persona del partit», diu. «Estic a disposició del partit. Hem sabut trobar les persones adients i l’encaix», acaba dient.

Martín (Reus, 1965) és un polític amb bagatge. Fou regidor de l’Ajuntament de Reus entre el 2011 i el 2023, quan va convertir-se en diputat. Abans havia estat conseller del Consell Comarcal del Baix Camp. Llicenciat en Ciències Físiques, també és diplomat en Estudis Avançats en l’Àrea de Coneixement de Màquines i motors tèrmics. Fou director de l’Institut Lluís Domènech i Montaner de Reus.

tracking