Diari Més

Judicial

Demanen 15 anys d'inhabilitació per a una professora per haver enviat una circular amb un fragment sense traduir al castellà

La Fiscalia també demana la mateixa sanció per la directora del CEIP Mediterrani d'Alacant

Exterior del CEIP Mediterrani d'Alacant.

Demanen 15 anys d'inhabilitació per a una professora per haver enviat una circular amb un fragment sense traduir al castellàGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia d'Alacant demana 15 mesos d'inhabilitació per a la directora i una mestra del CEIP Mediterrani d'Alacant per haver enviat una circular en la qual hi havia un fragment sense traduir en la versió escrita en castellà. Una família es va «sentir ofesa» o va decidir denunciar els fets als tribunals.

Els fets van passar al febrer de 2020, quan elcentre escolar va emetre una circular per demanar als pares que s'autoritzés la participació de l'alumnat a una excursió. Llavors, lafamília de una alumna va demanar que li enviessin la circular en castellà. Després de diverses discussions amb la direcció del centre, la família va presentar una denúncia, amb el suport de l'associació Hablamos español, al·legant que la menor no havia pogut anar a l'excursió.

Segons explicaNosaltres La Veu, la Junta directiva de l'AMPA del CEIP Mediterrani d'Alacant va emetre un comunicat en què assenyalava que «des del centre les comunicacions es fan en les dues llengües oficials, llevat d'errors molt puntuals».

D'altra banda,el Consell Escolar també va manifestar «el total suport al centre, als seus professionals, i a la manera de gestionar el mateix per part dels seus treballadors».

tracking