Diari Més

Sanitat

Una advocada diu que el cas d'iDental acabarà davant la justícia europea

Laura Pérez Lacueva, de Legales sin Fronteras, es va reunir amb una quarentena d’afectats de la clínica de Tarragona a la seu del sindicat CGT

L'advocada Pérez Lacueva es dirigeix als afectats d'iDental que van assistir a la reunió.

Una advocada diu que el cas d'iDental acabarà davant la justícia europeaGerard Martí

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

«El cas d’iDental acabarà al Tribunal de Justícia europeu», va manifestar dimecres l’advocada Laura Pérez Lacueva, del col·lectiu Legales sin Fronteres, que dimecres es va reunir amb prop de quaranta afectats per la mala praxi de la clínica dental, en una trobada celebrada a les dependències del sindicat CGT. Pérez va assessorar els afectats d’iDental i va respondre a les interrogants que li van plantejar. Un dels propòsits és «activar» una associació d’afectats, continuació d’una plataforma que hi va haver a Barcelona, amb la qual manté una estreta relació un ampli grup d’afectats de les comarques de Tarragona que estan en contacte mitjançant les xarxes socials.

López va referir-se a la possibilitat «d’emprendre accions contra el Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya, si es pot demostrar que ha fet desistiment de funcions si la Comissió de Deontologia no ha procedit a aplicar cap sanció, sempre que hagi rebut algun tipus de notificació per part d’afectats d’iDental». L’advocada va afegir que, en cas de dur-se a terme aquesta mesura, «l’hauria de fer l’associació i sempre que tinguem alguna prova que s’hagin presentat denúncies davant d’aquest col·legi professional».

«Sanitat, no es preocupa»

El representant de la plataforma d’afectats d’Adafi a les comarques de Tarragona, Òskar Xavier Abellán, es va mostrar «optimista» davant d’una possible resolució favorable d’un cas que afecta centenars de milers de persones en el conjunt de l’Estat i perquè «cada cop hi ha més gent que vol lluitar pels seus drets». Abellán va lamentar «el mínim interès que en el nostre cas ha despertat en els partits polítics» i va afirmar que «Sanitat hauria de preocupar-se per la nostra situació, perquè afecta la salut». Abellán va indicar que, «des del Govern de l’Estat, ara comencen a escoltar-nos, però fins ara només Esquerra Unida i Podem han mostrat interès pel nostre cas i, en ciutats com Saragossa i Alacant, ens estan ajudant».

Per altra banda, Abellán va confirmar que afectats d’iDental Tarragona participaran en la manifestació que es farà a Madrid el pròxim 18 de juliol. «L’única dificultat que tenim és poder llogar un autobús, ja que, entre els afectats, hi ha persones amb pocs recursos econòmics, però estem en contacte amb els afectats de Barcelona per tal de cercar una solució». De fet, la reunió d’dimecres a Tarragona va comptar amb la presència de Lorena Díaz, persona que està impulsant la creació d’una associació d’afectats a la capital catalana. Abellán va remarcar que «el grup d’afectats de Tarragona creix i cada dia hi ha més gent apuntada al nostre Facebook, que és la manera que podem posar-nos en contacte». De fet, quan la clínica que iDental tenia a la Rambla President Macià va abaixar la persiana, el grup de Facebook que administra Abellán tenia poc més d’una vintena de membres i dimecres el nombre ja era de 215. El seu administrador va informar que, «des de fa uns dies, també disposem d’un grup de Whatsapp per poder intercanviar informació». Abellán va recordar que «som persones que treballem i, per tant, no disposem de massa temps per poder defensar-nos d’iDental com ens agradaria».

tracking